De herdenking in de Tweede Kamer
NOS Nieuws

Kamervoorzitter Arib: het kruipt onder je huid

In de Tweede Kamer hebben de Kamerleden en premier Rutte stilgestaan bij de terroristische aanslag op de Turkse internationale luchthaven Atatürk.

"Het is nog niet zo lang geleden dat we stilgestaan hebben bij Brussel en Parijs", zei Kamervoorzitter Arib. "Ook toen moesten mensen leren leven met het gemis van ouders, kinderen, vrienden, buren en collega’s. De herhaling verandert niets aan de betekenis van wat we toen voelden en wat we vandaag voelen."

Arib betuigde namens het parlement medeleven aan de slachtoffers, de nabestaanden en de Turkse samenleving. Zij benadrukte dat ook voor veel mensen in Nederland de aanslag heel dichtbij is, zoals voor toeristen die graag naar Turkije gaan, en de honderdduizenden Nederlanders met Turkse familie en vrienden.

"Het kruipt onder je huid. Alsof je nergens op de wereld echt veilig bent. Maar we zullen altijd tegen terrorisme blijven strijden. We blijven vasthouden dat je elkaar vindt in het debat en in een open dialoog", zei Arib.

Premier Rutte heeft zijn medeleven overgebracht aan de Turkse regering. "Het slaat je koud om het hart als je denkt aan al het verdriet en al het leed. Dit mag nooit wennen", zei Rutte. "De Turkse bevolking ligt in de frontlinie van het terrorisme, met meer dan 250 dodelijke slachtoffers dit jaar."

De Turkse ambassadeur was bij de herdenking aanwezig.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl