In samenwerking met
RTV Drenthe
NOS Nieuws

Niemand heeft iets gezien of gehoord in Gees

Buurtbewoners hebben niets gemerkt van de woningoverval in de Dorpsstraat in Gees, waarbij vanochtend een 69-jarige man om het leven kwam. "Niemand heeft iets gezien of gehoord", zegt één van de omwonenden tegen RTV Drenthe.

De overleden man werd rond 5.30 uur in zijn huis overvallen door drie geschminkte mannen. Hij raakte bij de overval zwaargewond en overleed korte tijd later. De overvallers zijn voortvluchtig.

Zoiets akeligs verwacht je niet in zo'n klein dorp

Buurtbewoonster

"We wonen hier tegenover", zegt een geschrokken buurvrouw. "We hebben helemaal niets gehoord, andere buren ook niet. Zoiets akeligs verwacht je niet in zo'n klein dorp." Volgens haar was het slachtoffer een bekend gezicht in het dorp. "Hij had vakantiehuisjes."

Volgens verslaggever Jeppe Oostenga van RTV Drenthe zijn andere omwonenden ook geschrokken. "Een vrouw schrok zo dat ze haar auto aan de kant moest zetten", zegt hij.

Niets gezien, niets gehoord

"En ik sprak een andere buurman, die vertelde dat zijn schoonzus op bezoek was. Zij wilde de auto gisteravond nog op slot doen, maar hij zei tegen haar dat dat niet hoefde, want 'er gebeurt hier nooit wat'. Die schoonzus hoorde vanochtend om half zes wel honden, maar verder niets. Niemand heeft iets gezien of gehoord."

Advertentie via Ster.nl