Een router van Asus
NOS Nieuws

Ook jouw wifi werkt straks (hopelijk) stukken beter

Ken jij iemand waar de wifi wel goed werkt? De organisatie die regels voor wifi-routers bedenkt, Wi-Fi Alliance, lijkt de frustratie te herkennen en heeft functies aangekondigd waardoor je wifi straks een stuk sneller moet zijn.

De nieuwe standaarden zijn nodig om ervoor te zorgen dat routers straks het toenemende aantal apparaten op wifi aankunnen.

Sneller

De routers die nu bij mensen thuis staan, kunnen slechts met één apparaat tegelijk contact hebben. Doordat het apparaat razendsnel kan schakelen, merken gebruikers dat niet. Straks kan een router in één keer naar meerdere apparaten informatie sturen, waardoor de router veel efficiënter en sneller kan werken.

Daarnaast zijn er aanpassingen waardoor de snelheid van de router in theorie een stuk hoger wordt. Zo kan het apparaat straks van meer 5 Ghz-kanalen gebruik maken. Dit is belangrijk omdat er steeds meer routers zijn die op hetzelfde kanaal zitten, waardoor de kans op storingen groter wordt.

Het is nu aan de makers van wifi-routers om deze aanpassingen over te nemen. Aangezien veel mensen gebruikmaken van routers die door providers worden geleverd, is het onduidelijk wanneer mensen hiervan kunnen profiteren.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl