Michael Phelps
NOS Sport

Phelps mag zich opmaken voor vijfde Olympische Spelen

Michael Phelps maakt in augustus in Rio de Janeiro voor de vijfde keer zijn opwachting op de Olympische Spelen. De Amerikaanse zwemmer won in eigen land tijdens kwalificatiewedstrijden de 200 meter vlinderslag.

De 30-jarige Phelps is de eerste Amerikaanse zwemmer ooit die zich voor de vijfde keer kwalificeert voor de Spelen. "Dit is de reden dat ik terugkeerde", zei Phelps, die in 2014 besloot tot een comeback. "Ik heb geen woorden voor het feit dat ik voor de vijfde keer kan gaan. Gezien alles wat er is gebeurd, was terugkeren moeilijker dan welke wedstrijd ook."

Phelps maakte een moeilijke periode door. Hij werd onder meer gearresteerd wegens rijden onder invloed en werd door de Amerikaanse zwembond geschorst.

De Amerikaan raakte weer op het goede pad na zijn verloving met Nicole Johnson, een voormalig Miss Californië met wie hij inmiddels een zoontje heeft. Phelps was vijftien jaar toen hij debuteerde op de Spelen van Sydney in 2000. Hij viert vandaag zijn 31ste verjaardag.

22 medailles

Toen Phelps woensdag zeker was van de kwalificatie, stak hij vijf vingers omhoog naar het publiek. De zwemmer veroverde eerder al 22 olympische medailles. Hij hoopt zich voor de komende editie ook nog te plaatsen voor de 100 meter vlinderslag en de 200 meter wisselslag.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl