Thomas Meunier (r) in actie tegen Hongarije
NOS Voetbal

Belgen zijn druk met Wales, maar ook met transfers

  • Edwin Cornelissen

    Verslaggever

  • Edwin Cornelissen

    Verslaggever

In aanloop naar de kwartfinalewedstrijd tegen Wales beheersen transferperikelen het nieuws in het kamp van de Rode Duivels. Michy Batshuayi zou op het punt staan om voor veertig miljoen euro van Olympique Marseille naar Chelsea te verhuizen. En Thomas Meunier kan een sterk EK bekronen met een transfer van Club Brugge naar Paris Saint Germain. Bondscoach Marc Wilmots vindt dat 'top'. "De speler wordt beloond voor het harde werken. Is dat niet mooi? Moeten we niet blij zijn?”

De bondscoach gunde zijn selectie dinsdagmiddag vrijaf. Daarmee gaf hij Batshuayi en Meunier de kans om hun zaken te regelen. Naar verluidt heeft Meunier de middag gebruikt om zich in Parijs medisch te laten keuren. "Als we een namiddag vrij hebben, kunnen zij hun probleem gaan regelen. En komen ze terug met hun hoofd vrij. Anders zouden ze uren aan de telefoon zijn", zei Wilmots. Batshuayi onderging zijn keuring donderdagochtend in een ziekenhuis in Bordeaux.

Het veelbesproken duo stond woensdag na de training de pers niet te woord. Aanvankelijk stond Batshuayi wel op de rol voor een mediaronde, maar na overleg met Olympique Marseille werd besloten die bijeenkomst af te gelasten.

Jordan Lukaku nam wel plaats achter de microfoon. Hij toonde zich blij, met name voor Meunier. "We hebben gezien dat de nationale ploeg een groot effect heeft, als je naar de transfer van Thomas kijkt", aldus Lukaku.

Transfers bij Rode Duivels, Wilmots hoopt op Frankrijk

Lukaku memoreert de periode vóór het EK, toen in de Belgische media de vraag werd gesteld of Meunier wel goed genoeg was voor de Rode Duivels. "Als ik al dat gemopper zag, en nu zie dat hij blijkbaar naar PSG is, dan kan ik alleen maar klappen", aldus Lukaku.

Jaloers op Batshuayi en Meunier zullen de overige Duivels niet zijn, benadrukt Dries Mertens. "Ik denk dat we vrienden genoeg zijn dat we elkaar ook iets gunnen. Daar maak ik mij geen zorgen om."

Overigens valt ook de naam van bondscoach Wilmots in de transfercarrousel. Hij wordt in verband gebracht met China. Maar Wilmots verwijst dat verhaal naar het rijk der fabelen. "China is mooi, hé? Maar tot juni 2018 praat ik daar niet over."

Op dat moment loopt Wilmots’ contract bij de Belgische bond af. De coach stelt zijn toehoorders gerust: hij is volledig vrij in het hoofd. 'Dat is het enige dat nog goed functioneert", verwijst hij naar zijn geblesseerde rechterhand.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl