Ricardo Quaresma
NOS Sport

De sport van donderdag bij de NOS

Na twee rustdagen gaat het EK verder met de kwartfinales. Om 21.00 uur trappen Polen en Portugal af. De Polen waren in de achtste finales na strafschoppen te sterk voor Zwitserland. Portugal bereikte de laatste acht door in de verlenging toe te slaan tegen Kroatië.

De voorbeschouwing op het duel begint om 20.31 uur en rond de wedstrijd geeft analyticus Pierre van Hooijdonk zijn mening. Na het duel schuiven Van Hooijdonk, Rafael van der Vaart, Peter Müllenberg en Soufiane Touzani aan bij Henry Schut.

Het is niet alleen voetbal dat de klok slaat. Zaterdag gaat de Tour de France van start en vanavond worden de ploegen gepresenteerd aan het publiek. Het voorstellen van Chris Froome, de Tour-winnaar van 2015, en zijn 197 collega's en concurrenten is vanaf 18.30 uur live te zien op NOS.nl.

Op Wimbledon komen Kiki Bertens en Robin Haase in actie. Zij stuiten in de tweede ronde op respectievelijk Mona Barthel en Jack Sock.

2002: Sjeng Schalken in actie op Wimbledon

In Radio Sportzomer op NPO Radio 1 is Sjeng Schalken te gast. Samen met de oud-tennisser wordt teruggekeken op de eerste week van Wimbledon en zijn carrière.

Daarnaast is ook Henk Groener, bondscoach van de Nederlandse handbalsters te gast. De vice-wereldkampioen heeft zich geplaatst voor de Olympische Spelen van Rio de Janeiro en Groener komt vertellen over zijn verwachtingen voor het toernooi.

Programma's donderdag

Tijd Programma Medium
13.10 uur Lunchjournaal NPO 1
18.00 uur Radio Sportzomer NPO Radio 1
18.30 uur Ploegenpresentatie Tour de France NOS.nl
18.45 uur Sportjournaal NOS.nl en NPO 1
20.31 uur EK voetbal: kwartfinale Polen-Portugal NOS.nl en NPO 1
22.58 uur Studio France NOS.nl en NPO 1
23.25 uur Nieuwsuur NPO 2
23.55 uur Late Journaal en Sport NOS.nl en NPO 1

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl