Arek Milik kijkt naar het scorebord in het stadion
NOS Voetbal

Milik heeft ook tijdens EK contact met Bergkamp

Arkadiusz Milik plukt op het EK de vruchten van zijn samenwerking met Dennis Bergkamp. De Poolse aanvaller steekt zijn bewondering voor de assistent-trainer van Ajax niet onder stoelen of banken.

"We hebben een goede band. Ik heb vaak na de training bij Ajax veel tijd doorbracht in het perfectioneren van mijn techniek en hij heeft mij daarbij geholpen", aldus Milik tijdens de persconferentie in aanloop naar het kwartfinaleduel van Polen met Portugal.

"Zelfs tijdens het toernooi hebben we af en toe per sms contact", verklapt Milik, die tot nu toe een goal en een assist op het EK gaf. "Bergkamp is een speciaal persoon. Hij heeft een geweldige voetballoopbaan gehad, ik leer continu van hem."

Bijzonder om Ronaldo tegen te komen op het veld, maar we moeten niet tegen hem gaan opkijken.

Arkadiusz Milik

Voor de dertigvoudig international is de kwartfinale extra speciaal door de de ontmoeting met Cristiano Ronaldo. "Ik lieg daar niet over, want ik heb veel van hem proberen te leren. Hij is zeer inspirerend. Dus het is daarom een speciale wedstrijd."

Milik (22) beseft echter dat hij donderdag zijn bewondering voor de Portugees in de kleedkamer moet laten. "Het is bijzonder dat we elkaar op het voetbalveld gaan tegenkomen, maar het is voor mij en mijn team zaak om niet tegen hem op te kijken."

Het eerste kwartfinaleduel op het EK tussen Polen en Portugal begint donderdag om 21.00 in Marseille.

Dennis Bergkamp en Arek Milik op het trainingsveld van Ajax

Portugal werkt met fitte selectie

Bij Portugal lijken alle spelers fit voor het komende kwartfinaleduel met Polen. Achter de naam van Raphaël Guerreiro en André Gomes stond nog een vraagteken.

Zij hadden twee dagen de training overgeslagen, maar beiden trainden woensdag weer mee met de groep.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl