Roger Federer balt zijn vuist
NOS Sport

Federer beëindigt tennissprookje van Willis

Roger Federer heeft Engelsman Marcus Willis weer met beide benen op de grond gezet. De Zwitserse grasspecialist had aan drie sets genoeg om zich te plaatsen voor de derde ronde van Wimbledon: 6-0, 6-3, 6-4.

Willis, de nummer 772 van de wereld, stond na de uitschakeling van de Engelsen op het EK voetbal eventjes in het middelpunt van de belangstelling na zijn verrassende zege op de Litouwer Ricardas Berankis in de eerste ronde.

Glimlach

De 25-jarige Willis kwam met een brede glimlach de baan op, wist zich gesteund door het publiek, amuseerde zich anderhalf uur lang, liet sporadisch goed tennis zien, maar als het tempo omhoog ging, kwamen zijn tekortkomingen duidelijk aan het licht.

"Dit was een leuke ervaring en ik denk dat Willis de top-50 kan halen", zo sprak Federer aardig na afloop.

Gevulde portemonnee

De mondiale nummer 772 hoeft het niet alleen met de herinneringen te doen. Hij gaat met een gevulde portemonnee naar huis. Dit jaar had de Brit pas 262 euro aan prijzengeld bij elkaar geslagen. Door het behalen van de tweede ronde in Londen voegt hij daar nu vijftigduizend Engelse ponden (zo'n zestigduizend euro) aan toe.

Daarnaast gaat hij ook een flinke sprong maken op de wereldranglijst. Virtueel stijgt hij meer dan 350 plekken, naar plaatst 416.

Marcus Willis viert een punt tegen Roger Federer op Wimbledon

Ook Djokovic simpel door

Eerder op de dag wist titelverdediger Novak Djokovic gemakkelijk de derde ronde te halen op het gras in Londen. Hij versloeg in drie sets de jarige Fransman Adrian Mannarino: 6-4, 6-3, 7-6 (5).

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl