NOS Voetbal

Verdriet van De Vijverberg zit nog diep bij Ajax

Klaassen wil bittere smaak van De Vijverberg wegspoelen

De pijn van het mislopen van de landstitel is nog steeds voelbaar in en rond de Arena, maar tegelijkertijd is de ambitie merkbaar om komend seizoen revanche te nemen. "We zijn erop gebrand om het goed te maken", zegt aanvoerder Davy Klaassen.

Klaassen wordt er nog steeds liever niet aan herinnerd, aan die zondag 8 mei in Doetinchem. Een kleine twee maanden geleden zat de aanvoerder nog helemaal stuk in de kleedkamer op De Vijverberg. Op de laatste speeldag verspeelde Ajax daar de landstitel door gelijk te spelen tegen De Graafschap.

"Daar moest ik wel regelmatig aan terugdenken", erkent Klaassen, "en dan was mijn vakantie meteen een stuk minder."

Afwezigen

Met Peter Bosz als nieuwe hoofdtrainer is Ajax woensdag begonnen aan het nieuwe seizoen. Dinsdag begon de selectie al met de traditionele duurloop in het Amsterdamse Bos, vanochtend stonden de spelers voor het eerst op het veld. Een uitgedunde selectie, dat wel.

Zo ontbraken de twee Colombiaanse aankopen, Mateo Casierra en Davinson Sánchez. De eerste moet zijn werkvergunning nog regelen, de tweede speelt met zijn club Rosario Central in ieder geval nog in de halve finales van de Copa Libertadores, de Zuid-Amerikaanse versie van de Champions League.

Nick Viergever, Vaclav Cerny, Kasper Dolberg, Amin Younes, Mitchell Dijks en Davy Klaassen op de eerste veldtraining van Ajax onder Peter Bosz

Ook de internationals ontbraken, om uiteenlopende redenen. Arek Milik komt donderdag nog in actie met Polen in de kwartfinales van het EK. De rest, onder wie Riechedly Bazoer, Jasper Cillessen en Kenny Tete, sluit maandag aan als Ajax op trainingskamp gaat naar Oostenrijk.

Ook Joël Veltman heeft nog recht op vakantie, maar de verdediger meldde zich vanochtend gewoon op het trainingsveld.

Klaassen blijft

Is deze selectie kampioenswaardig? Klaassen twijfelt daar niet aan: "Als iedereen terug is en honderd procent fit, dan hebben we een volwaardig team."

De revanche moet dan, voor het eerst in vijf seizoenen zonder trainer Frank de Boer, gestalte krijgen. Daarnaast vertrok Viktor Fischer en is nog ongewis of Mike van der Hoorn en Ricardo van Rhijn - beiden overigens gewoon op de eerste training aanwezig - in Amsterdam blijven.

Een vertrek van de aanvoerder is in ieder geval niet aan de orde, zegt Klaassen. "Ik blijf bij Ajax."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl