Johan Vansummeren wint in 2011 Parijs-Roubaix
NOS Wielrennen

Wielrenner Vansummeren stopt vanwege hartritmestoornissen

Johan Vansummeren zet noodgedwongen een punt achter zijn wielerloopbaan. De 35-jarige Belgische wielrenner moet stoppen vanwege hartritmestoornissen.

Van Summeren, die in 2011 Parijs-Roubaix won, stapte in februari af tijdens de Ronde van Oman. Later bleken hartproblemen daarvan de oorzaak te zijn. Sindsdien stond Vansummeren op non-actief.

Abrupt einde

"Gelukkig vormen deze hartritmestoornissen geen probleem voor mijn verdere leven", vertelde een geëmotioneerde Vansummeren op een persconferentie. "Topsport is echter uitgesloten."

"Fietsen was nooit mijn werk, maar steeds een passie. Jammer genoeg moet ik daar nu afscheid van nemen. Ik vind het jammer dat dit zo abrupt is gekomen en dat ik nooit de kans heb gekregen om in schoonheid afscheid te nemen van mijn fans."

Naast de zege in Parijs-Roubaix eindigde Vansummeren nog drie keer in de top-10 van de Franse klassieker (achtste in 2008, vijfde in 2009 en negende in 2012). De Belg reed vaak in dienst van anderen. Zo nam hij negen keer deel aan de Tour de France, in 2010 eindigde hij als 29ste in het eindklassement.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl