Nacer Bouhanni aan de vooravond van de Tour de France in Utrecht in 2015
NOS Wielrennen

Gevolgen vechtpartij houden Bouhanni uit Tour

Nacer Bouhanni zal niet deelnemen aan de Tour de France. De Franse topsprinter heeft te veel last van een blessure aan zijn hand. Die kwetsuur liep hij vorige week op bij een nachtelijke vechtpartij.

In de nacht van zaterdag op zondag, aan de vooravond van het Frans kampioenschap in Vesoul, raakte Bouhanni betrokken bij een handgemeen in het hotel van de ploeg, zo verklaart zijn ploeg Cofidis op de website. De sprinter raakte gewond aan zijn rechterhand en moest in het ziekenhuis gehecht worden.

Bouhanni stapte wel op de fiets voor het nationaal kampioenschap, maar daags na de koers bleek toch een operatie nodig om de wond te laten helen.

Streep door de rekening

Voor Cofidis, dat hun ploeg om de sprinter had gebouwd, is het wegvallen van Bouhanni een flinke streep door de rekening. De ploeg gooit het dan ook over een andere boeg.

Met Nicolas Edet, de vervanger van Bouhanni, hoopt de ploeg nu op een dagsuccesje. Ook moet de klimmer Edet Arnold Jeannesson en Daniel Navarro bijstaan in hun klassementsambities.

Pechvogel

De 25-jarige Nacer Bouhanni boekte al 49 profzeges, waaronder drie zeges in de Ronde van Italië en twee in de Ronde van Spanje. In de Tour de France won de Franse kampioen van 2012 nog nooit.

Twee jaar geleden moest Bouhanni zich ook al op het laatste moment afmelden voor de Tour de France. Destijds kwam de sprinter ten val in het Frans kampioenschap.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl