Wayne Rooney is met het Engelse team op weg naar huis
NOS Voetbal

Fysioloog Verheijen: eigen schuld Engeland en Spanje

De uitschakeling van Engeland en Spanje in de achtste finales van het EK komt voor Raymond Verheijen niet als een verrassing. Volgens de inspanningsfysioloog, die onder meer bij Oranje, Rusland, Wales en Zuid-Korea werkte, was er veel mis met de voorbereiding van beide landen.

"Engeland heeft de zwaarste competitie, zonder winterstop. Toch zijn ze na de Premier League direct in trainingskamp gegaan. Op geen enkel moment hebben de spelers voor het EK op adem kunnen komen."

Engeland verloor met 2-1 van IJsland en Spanje met 2-0 van Italië.

Verheijen verbaasde zich ook over het programma van Spanje. Ook in de Primera Division was er dit seizoen geen winterstop, zodat de spelers zich eerder konden voorbereiden op het EK. Verheijen: "En daarnaast zijn de diverse Spaanse clubs heel ver gekomen in de Europa Cups."

Verheijen kreeg ongevraagd bijval vanuit Frankrijk. Toby Alderweireld zette ook zijn vraagtekens bij de opzet van de Engelse competitie. "In alle andere competities is er halverwege het seizoen wel een break", aldus de Belgische verdediger van Tottenham Hotspur.

Toby Alderweireld heeft gescoord tegen Hongarije

"Het is moeilijk om mentaal fris te blijven als je het hele seizoen doorgaat en direct daarna een EK of WK moet spelen. Zelf heb ik er nu niet zoveel last van. Al is het gevoel misschien anders als je wint."

Alderweireld bereikte met België de kwartfinales in Frankrijk. Wales is daarin vrijdag in Lille de tegenstander.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl