In samenwerking met
Omroep Gelderland
NOS Nieuws

15 en 7 jaar cel voor fatale overval Winterswijk

Twee Moldaviërs zijn veroordeeld tot vijftien en zeven jaar cel voor een fatale roofoverval op een man in Winterswijk. Erik te Selle werd op 2 juli 2014 thuis op gewelddadige wijze overvallen en kwam daarbij om het leven.

De uitspraak is gelijk aan de eis van de officier van justitie, meldt Omroep Gelderland. Een derde verdachte werd eerder al in Moldavië veroordeeld tot twintig jaar gevangenisstraf.

Bij de woningoverval werd de vrouw van Te Selle gekneveld. Te Selle zelf werd na de overval vastgebonden bij zijn woning gevonden. Hij had tape over zijn mond en lag onder een zeil. Hulp kwam te laat.

Spijt

De vandaag veroordeelde mannen van 29 en 28 jaar zeiden spijt te hebben van hun daad. Ze vertelden eerder in de rechtbank dat ze alleen wat wilden stelen uit de tuin van Te Selle en dat ze de overval niet hadden gepland. Het feit dat ze twee rollen tape bij zich hadden, noemden ze toeval.

De broer van Te Selle hield tijdens de zitting een emotioneel betoog. "Ik vind het walgelijk dat de verdachten zeggen dat ze dit niet hebben gewild. Ik zal ze nooit vergeven. Ze hebben onze broer letterlijk en figuurlijk laten stikken."

Advertentie via Ster.nl