Carmelo Anthony
NOS Sport

Durant en Anthony aanvoerders Team USA

De supersterren LeBron James en Stephen Curry bedankten voor de eer - en in hun kielzog nog een aantal NBA-toppers - maar de olympische selectie van de Amerikaanse basketbalploeg telt andermaal de nodige grote namen. 'Team USA', dat als titelverdediger naar Rio de Janeiro afreist, wordt aangevoerd door Kevin Durant en Carmelo Anthony.

Durant (Oklahoma City Thunder) en Anthony (New York Knicks) waren vier jaar geleden in Londen ook al van de partij. Voor de 32-jarige Anthony wordt het zelfs al zijn vierde Spelen. Het olympische toernooi in Peking (2008) leverde hem eveneens goud op, terwijl Amerika in 2004 in Athene verrassend genoegen moest nemen met brons.

Zwaar favoriet

Tot de ploeg die in Rio als favoriet op het veld verschijnt behoren verder onder anderen Klay Thompson (van verliezend NBA-finalist Golden State Warriors), DeMar DeRozan (Toronto Raptors) en Kyrie Irving, die eerder deze maand aan de zijde van James met Cleveland Cavaliers kampioen werd van de NBA.

"We zijn zwaar favoriet", beseft Thompson. "Ik bedoel: twaalf NBA-sterren, allemaal heel onbaatzuchtige jongens. Het zou een grote teleurstelling zijn als we geen goud winnen."

Als Amerika inderdaad voor de veertiende keer olympisch kampioen wordt, mag Anthony zich de eerste man noemen met drie olympische basketbaltitels op rij.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl