Diego Maradona en Lionel Messi op het WK van 2010
NOS Voetbal

Maradona wil Messi behouden voor Argentijnse ploeg

Als het aan Diego Maradona ligt, is de interlandcarrière van Lionel Messi nog niet voorbij. "Ik wil met Messi gaan praten en samen vechten tegen iedereen die tegen hem is. Hij moet bij de Argentijnse selectie blijven'', zegt Maradona. "Hij moet naar Rusland gaan om daar in 2018 met Argentinië wereldkampioen te worden.''

Maradona maakte Argentinië in 1986 wereldkampioen, dat lukte Messi in 2014 niet. Sterker nog, hij won geen van zijn vier finales met de A-ploeg. Na het verlies van de Copa América besloot Messi te stoppen als international. "Ze hebben Lionel alleen gelaten'', zei Maradona daarover.

'Geen persoonlijkheid'

Enkele weken geleden zette Maradona nog zijn vraagtekens bij de rol van de sterspeler van FC Barcelona. "Messi is een goede speler, maar heeft niet de persoonlijkheid van een leider", zei Maradona, die Messi dus toch graag ziet spelen voor de Argentijnen.

Ook de Argentijnse president Mauricio Macri hoopt dat Messi bijtrekt en toch beschikbaar blijft voor de nationale ploeg. "Ik hoop nog vele jaren te kunnen genieten van de beste speler ter wereld in het Argentijnse shirt'', zegt Macri.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl