In Jemen woedt sinds vorig jaar een bloedige burgeroorlog
NOS Nieuws

Zeker 38 doden bij drie gecoördineerde bomaanslagen in Jemen

In het zuidoosten van Jemen zijn zeker 38 mensen omgekomen bij drie gecoördineerde bomaanslagen in de havenstad Mukalla. Meer dan twintig mensen raakten gewond. Het ging om een gecoördineerde actie die is geclaimd door terreurbeweging Islamitische Staat.

De aanslagen werden gepleegd bij zonsondergang. De eerste explosie was een zelfmoordaanslag waarbij de aanslagpleger zijn vest liet afgaan bij een militaire controlepost. Vervolgens explodeerde een auto vol bommen bij het militaire hoofdkwartier. De laatste bom ging af toen de militairen, na een dag vasten vanwege de ramadan, voorbereidingen voor hun maaltijd troffen.

Islamitische Staat eiste via hun online nieuwsagentschap Amaq de verantwoordelijkheid op. De terreurbeweging wint steeds meer terrein in Jemen vanwege de burgeroorlog in het land. Het Jemenitische leger strijdt sinds vorig jaar tegen Houthi-rebellen die de hoofdstad Sanaa hebben ingenomen. Daarin wordt het leger bijgestaan door een coalitie die wordt geleid door Saudi-Arabië.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl