Jeremy Corbyn
NOS Nieuws

Groot deel van de Labour-schaduwministers weg, Corbyn kiest vervangers

Labourleider Jeremy Corbyn heeft de namen bekendgemaakt van de mensen die op de vrijgekomen plekken in het schaduwkabinet komen. Na de uitslag van het referendum stapten gisteren elf Labourleden op na het ontslag van de schaduwminister van Financiën, Hilary Benn.

Vanochtend kwamen daar nog meer schaduwministers bij. Inmiddels is Corbyn meer dan de helft van zijn schaduwkabinet kwijt. Van de 26 schaduwministers die Corbyn heeft, hebben er 19 hun vertrouwen opgezegd.

In Groot-Brittannië is het schaduwkabinet de tegenhanger van het zittende kabinet namens de oppositie. Voor elke ministerpost heeft Labour zijn eigen schaduwminister, die met nieuwe of alternatieve ideeën komt.

Corbyn denkt niet aan opstappen

De vertrekkende schaduwministers vinden dat Corbyn te weinig campagne heeft gevoerd voor een 'bremain'. De Labourleider verwerpt die kritiek en zei dat twee derde van de Labourkiezers voor 'blijven' heeft gestemd.

Verschillende prominenten van de Labourpartij roepen Corbyn op om op te stappen, maar dat is Corbyn niet van plan. In reactie daarop is hij vandaag met vervangers gekomen die zich wel in zijn beleid kunnen vinden. Hij zei gisteravond al dat hij op een democratische manier leider is geworden van de Labourpartij en dat hij zijn achterban niet in de steek zal laten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl