NOS Nieuws

Opnieuw boze PvdA'ers om kinderpardon

Opnieuw is er forse kritiek vanuit de PvdA op de uitvoering van het kinderpardon. Dertig Friese leden schrijven in een open brief dat ze zich niet meer in de partij herkennen. "Wat we voorgeschoteld krijgen is slappe nietsigheid."

Onder de ondertekenaars zijn Statenlid Hetty Janssen en oud-senator Bertus Mulder. Ze hopen met hun oproep aan voorzitter Spekman en fractievoorzitter Samsom het tij te keren.

Soepeler

Afgelopen weken was er binnen de partij onrust over de uitvoering van het kinderpardon. Veel asielkinderen die daarvoor in aanmerking kunnen komen, worden op dit moment afgewezen, omdat gezinnen onvoldoende zouden hebben meegewerkt aan vertrek. Veel PvdA-leden willen dat die regels soepeler worden gehanteerd.

De storm leek vorige week iets te gaan liggen toen de kritische PvdA'er Esther van Dijken na een gesprek met Samsom zei dat de kou uit de lucht is.

'Meer dan praten'

De dertig Friese leden denken dat er achter de schermen pittige discussies zijn tussen de fractie en coalitiepartner VVD om het kinderpardon ruimer te interpreteren. Maar dat leidt volgens hen tot niets. "De leden worden gehoord, maar hebben uiteindelijk niets in te brengen."

Ook op andere onderwerpen vinden de leden dat in Den Haag te veel water bij de wijn wordt gedaan. "Velen zijn ongelukkig met de keuzen van de partijleiding. Hans en Diederik, kom tot het besef dat sociaaldemocratie meer is dan alleen praten over solidariteit. Geef ons onze partij terug!"

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl