Lionel Messi
NOS Voetbal

'Bij Argentinië was Messi niet de Messi van Barcelona'

"Lionel Messi heeft altijd een haat-liefdeverhouding gehad met het Argentijnse elftal", vertelt correspondent Edwin Winkels in het Radio 1 Journaal. "In Argentinië werd hem vaak verweten dat hij bij de nationale ploeg nooit zo fantastisch voetbalde als bij Barcelona. Hij was daar niet dezelfde Messi."

De gemiste penalty tegen Chili leek vannacht de doodsteek voor de interlandcarrière van Messi. "Je zag hem huilen, alsof hij op dat moment dacht: ik kan Argentinië geen kampioen maken, laat anderen het maar proberen."

  • AFP
    Wesley Sneijder in duel met Messi op het WK van 2006
  • EPA
    Bondscoach Diego Maradona troost Messi na uitschakeling op het WK van 2010
  • EPA
    Messi wordt na de WK-finale van 2014 getroost door Schweinsteiger

Messi is geen Maradona

Winkels: "Na de verloren WK-finale van 2014 werd er al gezegd: hij is geen Maradona, hij is niet de leider die de ploeg kampioen kan maken. Maar juist dit toernooi was Messi de beste speler. Hij passeerde Gabriel Batistuta als topscorer aller tijden van Argentinië."

Op de drie WK´s waar Messi aan meedeed, was het steeds Duitsland dat Argentinië uitschakelde. "In 2006 verloren ze de kwartfinale, toen was Messi nog wisselspeler. In 2010 was het weer de kwartfinale, maar opnieuw was het een grote teleurstelling. Toen verloren ze met 4-0. En twee jaar geleden gingen de Argentijnen in de WK-finale onderuit."

'Hij zat er volledig doorheen'

Met zijn aankondiging verraste Messi alles en iedereen, ook zijn medespelers, vertelt Winkels. "Messi vertelde het buiten de kleedkamer met zijn gebruikelijke zachte stemmetje aan de journalisten. Je zag dat hij er volledig doorheen zat", aldus Winkels.

"De druk in Argentinië is zo groot op hem. Maradona zei voor het toernooi nog: Messi is een goede voetballer, maar heeft niet de persoonlijkheid om de leider van dit elftal te zijn."

Teleurstelling bij Lionel Messi na de eindstrijd

Slag om de arm

"Messi zei vannacht tot twee keer toe: ik geloof dat dit het einde voor mij is. Met dat 'ik geloof' houdt hij nog een kleine slag om de arm, lijkt het", besluit Winkels.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl