Bernd Storck, bondscoach van Hongarije
NOS Voetbal

Bondscoach Storck plaatst ijverige Hongaren in underdogrol

"Harde arbeid. Zeer, zeer harde arbeid." Dat is de succesformule van Bernd Storck, de Duitse bondscoach van Hongarije. Met zijn ploeg speelt hij vanavond tegen België voor een plaats in de kwartfinale van het EK.

"We hebben ons zeer intensief voorbereid", vertelt Storck. "Onze ploeg heeft ongelooflijk veel werk verricht. Daar neem ik mijn pet voor af." De trainer is trots op zijn jongens, die een lastige groep met Portugal, IJsland en Oostenrijk afsloten als winnaar.

Maar nu wachten de Rode Duivels en dat is andere koek, weet ook Storck. "Waarom de Belgen favoriet zijn?", herhaalt hij de vraag van de Belgische interviewer. "Omdat jullie spelers van wereldklasse hebben. Kijk eens op de transfermarkt wat ze allemaal moeten kosten."

Voor Roland Juhász is de ontmoeting speciaal. Hij speelde tussen 2005 en 2013 voor Anderlecht. "België is mijn tweede huis. Ik heb daar fantastische mensen leren kennen en heb in de aanloop naar dit duel veel berichten gekregen."

Voor het toernooi tipte de Hongaarse verdediger België als Europees kampioen. "Ik heb toen gezegd dat het mooi zou zijn om met ze de finale te spelen. Maar we komen ze nu al tegen. Dat is misschien pech voor hen. We zullen zien wie de beste is", aldus Juhász.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl