Thomas Meunier en Radja Nainggolan vieren een goal
NOS Voetbal

Wilmots over rokende Nainggolan: hij krijgt een kamer met een balkon

Voetballen en roken, de combinatie is tegenwoordig niet meer erg gebruikelijk. Maar voor Radja Nainggolan is dat geen reden de sigaretten te laten liggen. In een filmpje van de Italiaanse televisie is te zien hoe Nainggolan op de hotelkamer met een pakje sigaretten in de hand naar de camera zwaait. Dat kan niet, vinden veel Belgen.

Maar bondscoach Marc Wilmots haalt er zijn schouders over op. "Hij mag dat van mij doen. Ik probeer iedere keer een kamer met een balkon voor hem te regelen. Anders gaat het alarm af. Ik heb er geen probleem mee."

Het vreemde is wel dat Nainggolan als speler van Cagliari acteerde in een anti-rookfilmpje. "Ik heb het roken geprobeerd, maar besefte dat ik er geen adem door kreeg. Het kostte me energie en geld." En: "Als ik nu een bekende voetballer ben, is dat omdat ik ben gestopt met roken."

Tegenwoordig denkt Nainggolan er kennelijk anders over. "Ach, morgen drink ik een glaasje wijn en ben ik een alcoholist. Er moet over het EK gesproken worden", schreef hij op Twitter.

Invloed op zijn sportieve prestaties lijkt het in elk geval niet te hebben, Nainggolan maakte de winnende goal tegen Zweden.

Focus op de wedstrijd

Ondertussen wil Marc Wilmots het vooral over Hongarije hebben, de aankomende tegenstander. "We kijken de laatste tien wedstrijden van Hongarije terug om ons zo goed mogelijk voor te bereiden. We moeten er alles aan doen om te winnen en om achteraf geen spijt te krijgen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl