Primeur voor Nakagami bij TT van Assen

Eerste GP-zege wegracer Nakagami

Het duurde even, maar eindelijk heeft Takaaki Nakagami de weg naar succes gevonden. De Japanse wegracer moest tot zijn 111de Grote Prijs wachten om als winnaar afgevlagd te worden. Dat gebeurde zondag in Assen, waar de 24-jarige coureur de winst opstreek in de Moto2.

Nakagami bleef in de Nederlandse GP, de achtste wedstrijd van het seizoen, de Fransman Johann Zarco ruim twee voor. De race werd iets eerder dan bedoeld afgevlagd, omdat het in Assen licht begon te regenen.

Zarco achterhaalt WK-leider

WK-leider Alex Rins finishte in Assen als zesde. Hij zag Zarco naast hem komen in het WK-klassement. Beide coureurs hebben 126 punten in de strijd om de wereldtitel, die in totaal achttien races telt. De Brit Sam Lowes, die als vierde eindigde, staat derde in het WK-klassement. Zijn achterstand is slechts vijf punten.

Pech was er voor de Zwitser Thomas Luhti. De nummer vier in het WK viel in de slotfase. Hij schoof met zijn motor onderuit.