De Argentijnen vieren de zege op de Verenigde Staten in de halve finales
NOS Voetbal

Messi wil eindelijk zijn hoofdprijs met Argentinië

Met FC Barcelona heeft Lionel Messi alles gewonnen wat er te winnen valt. Met Argentinië is zijn prijzenkast nagenoeg leeg. Messi veroverde in 2005 met Argentinië de mondiale titel voor spelers tot twintig jaar en in 2008 olympisch goud, maar met de 'grote mannen' bleef een aansprekend succes vooralsnog uit.

Twee keer was hij dicht bij een hoofdprijs de afgelopen jaren. In 2014 verloor Argentinië de WK-finale van Duitsland, vorig jaar ging de Copa América na strafschoppen naar Chili. Vanavond kan Messi in New Jersey revanche nemen, als wederom Chili de tegenstander is in de finale van de Copa América.

  • EPA
    Messi wordt na de WK-finale van 2014 getroost door Schweinsteiger
  • AFP
    Lionel Messi treurt na het verlies van de finale van de Copa América in 2015

De voorbereiding van de Argentijnen op de finale was niet ideaal. Messi klaagde op Instagram over de lange wachttijden en vertraging bij vluchten. "Niet voor het eerst wachten we in een vliegtuig tot we kunnen vertrekken. Mijn God, wat een drama van de AFA (Argentijnse voetbalbond, red.)", schreef Messi.

Messi en zijn teamgenoten hebben aardig wat vlieguren gemaakt de afgelopen weken. De groepswedstrijden werden achtereenvolgens in Californië, Chicago en Seattle gespeeld. En ook de speelsteden van de kwartfinale (Foxborough, Massachusetts), halve finale (Houston, Texas) en de finale van morgen (East Rutherford, New Jersey) liggen niet bepaald bij elkaar in de buurt.

Miranda troost Renato Augusto na uitschakeling in de Copa América

Grote afwezige in de finale is Brazilië. De Goddelijke Kanaries maken hun fraaie bijnaam al een tijdje niet meer waar. Bij het WK in 2014 in eigen land eindigde de ploeg, na een draai om de oren van Duitsland en een nederlaag tegen Nederland, teleurstellend op de vierde plaats. En in de Copa América waren bij de laatste twee edities (2011 en 2015) de kwartfinales het eindstation.

Dit jaar ging het weer mis. Na een nederlaag tegen Peru werd Brazilië al in de groepsfase uitgeschakeld. Het kostte bondscoach Dunga zijn baan. Adenor Leonardo Bacchi werd aangesteld als zijn opvolger.

Chili daarentegen staat net als vorig jaar in de finale. Als titelverdediger zou je zeggen dat La Roja favoriet is, maar met Argentinië als tegenstander is de ploeg van Arturo Vidal en Alexis Sánchez toch de underdog. Dat kan zelfs de 7-0 in de kwartfinale tegen Mexico niet veranderen. Alle ogen zullen vanavond gericht zijn op Lionel Messi.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl