Ricardo Quaresma
NOS Voetbal

Quaresma breekt de ban in doodsaai duel

Het was een oersaai duel tussen Kroatië en Portugal in Lens dat eigenlijk geen winnaar verdiende. In de reguliere speeltijd werd er niet gescoord, maar in de verlenging sloeg invaller Ricardo Quaresma toe: (1-0) en daarmee plaatste Portugal zich voor de kwartfinales van het EK.

Er ging van alles mis in de passing bij beide ploegen. Arbiter Carlos Velasco Carballo floot bovendien voor vrijwel elk klein vergrijp, waardoor er nooit tempo in het toch al slechte spel kwam. Grote kansen waren er niet in de eerste helft. Sterker nog, geen enkele poging eindigde tussen de palen.

Keepers Danijel Subasic en Rui Patrício hoefden zich nauwelijks in te spannen, al schrok Subasic wel even toen Pepe in kansrijke positie kopte. De bal zeilde echter ruim over de lat.

Het tweede bedrijf was weinig beter dan het eerste, zij het dat Kroatië iets meer aandrong. Marcelo Brozovic pegelde over en Mario Mandzukic dacht te koppen, maar werd in de weg gelopen door landgenoot Domagoj Vida. Waar Kroatië nog enigszins in de buurt kwam van de goal, was Portugal helemaal ongevaarlijk.

  • EPA
    Cristiano Ronaldo (l) wordt gehaakt door Ivan Perisic
  • EPA
    Luka Modric (r) en Cristiano Ronaldo (l)
  • AFP
    Nani (r) en Ivan Strinic
  • EPA
    Cristiano Ronaldo (r) wijst Portugal de weg, links Ivan Perisic
  • EPA
    Renato Sanches (m) in duel met Milan Badelj (r) en Luka Modric (l)
  • EPA
    Cristiano Ronaldo
  • EPA
    Renato Sanches (l) en Luka Modric (r)

Hoofdrol Ronaldo

De grote ster Ronaldo kwam totaal niet in het spel voor en werd ook nooit in stelling gebracht. Toch speelde hij diep in de verlenging een hoofdrol.

Het leek op strafschoppen uit te lopen, maar dat kwam er niet van. Ivan Perisic dacht Kroatië aan de zege te helpen, maar hij kopte op de paal, waarna Portugal scherp counterde. Ronaldo schoot, Subasic redde, maar de rebound was voor Quaresma.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl