Martin O'Neill
NOS Voetbal

O'Neill baalt van kaartjesverdeling

Bondscoach Martin O'Neill heeft zijn ongenoegen geuit over de verdeling van de tickets voor het EK-duel tussen Ierland en Frankrijk. De Ierse fans zijn zondag in de minderheid. Het gloednieuwe stadion Parc OL heeft een capaciteit van 59.000 bezoekers, maar de Ierse voetbalbond kreeg nog geen 5.000 tickets toegewezen van de organisatie.

"Ik heb een klacht over de verdeling van de tickets voor deze wedstrijd", zei O'Neill tijdens een persconferentie in Lyon. "Dit is buiten alle proporties. Voor een stadion van deze omvang en met deze uitstraling is het voor ons of voor elk ander team in de achtste finales van het EK oneerlijk om minder dan 5.000 tickets voor de eigen fans beschikbaar te hebben."

O'Neill niet te spreken over aantal rustdagen Frankrijk

Gastland Frankrijk wist drie dagen voor Ierland dat het zondag in Lyon om een plaats in de kwartfinales zou spelen. "Daar hebben de Franse fans van geprofiteerd", aldus O'Neill. "De ondersteuning zal daardoor in het stadion een tikje eenzijdig zijn. Ik vind dat de EK-organisatie extra pakketten aan kaarten moet achterhouden voor de twee ploegen die tegen elkaar in een EK-stadion gaan uitkomen."

O'Neill deed ook al zijn beklag over het aantal rustdagen voor zijn ploeg (3) ten opzichte van de tegenstander (6). "Het gastland hoort bepaalde voordelen te krijgen. Als het toernooi in Ierland zou plaatsvinden, dan zou ik precies hetzelfde doen", aldus de Noord-Ierse trainer, met een cynische ondertoon. "Dan zouden tegenstanders van Ierland elke avond spelen en zouden wij een jaar rust krijgen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl