Alex Pastoor heeft lol bij de eerste training van Sparta
NOS Voetbal

Terugkerend Sparta in eredivisie 'sterkere magneet'

Sparta is terug in de eredivisie en vandaag zijn de voetbalschoenen weer uit het vet gehaald. Met een gewijzigde selectie hopen de Rotterdammers op 7 augustus goed voor de dag te komen, als Ajax tijdens de eerste speelronde op bezoek komt.

Dat Sparta met een van de kleinere budgetten in de eredivisie werkt, is geen geheim. De club - vorig seizoen kampioen van de eerste divisie - moest afgelopen zomer dan ook creatief te werk gaan om de selectie 'eredivisieproof' te maken.

"Wat betreft de selectie en technische medische staf is alles ingericht. Organisatorisch moeten er misschien nog dingen gebeuren, maar die hoef ik gelukkig niet te doen", sprak trainer Alex Pastoor, die komend seizoen wordt geassisteerd door Ole Tobiasen, tijdens de eerste trainingsdag.

  • Pro Shots
    David Mendes da Silva

Pastoor deed afgelopen maanden een beroep op zijn netwerk en verwelkomde een aantal relatief onbekende nieuwkomers. "We hebben veel spelers gesproken en interviews afgenomen, maar sommige spelers overvragen het budget van Sparta", zo ondervond Pastoor, die ook David Mendes da Silva wist te strikken.

Verder wordt Zakaria El Azzouzi gehuurd van Ajax en verzekerde Sparta zich van de diensten van een Australisch international. Pastoor: "Als eredivisionist ben je een sterkere magneet dan wanneer je in de Jupiler League speelt."

Zo'n duizend toeschouwers bezochten de eerste training van Sparta, dat van de 41 spelers op het veld er maar liefst twintig zelf op heeft geleid.

Carlo de Reuver wordt geblesseerd van het veld gedragen

Excelsior

Even verderop begon ook stadgenoot Excelsior aan de voorbereiding. Slechts achttien spelers stonden op het veld, maar de nieuwe trainer Mitchell van der Gaag hoopt zijn selectie snel uit te breiden.

"In het ideaalplaatje sta je met 26 man op het veld. Dat is op dit moment helaas niet aan de orde. Er zijn genoeg spelers op de markt, maar het gaat erom dat je op de juiste manier je geld besteedt", aldus Van der Gaag.

"Ik begrijp de ongerustheid bij de fans, maar ik heb er vertrouwen in dat het goed komt. Ferry (De Haan, commercieel manager, red.) heeft in het verleden laten zien dat er altijd weer een goede ploeg staat."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl