Onno Jacobs op de persconferentie in de Grolsh Veste
NOS Voetbal

Geldschieters FC Twente willen af van Jacobs

FC Twente presenteerde vrijdag de nieuwe hoofdsponsor. Veel lachende gezichten bij de Grolsch Veste, maar dat wil niet zeggen dat alle problemen de wereld uit zijn. Volgens de Twentse Courant Tubantia is er een conflict ontstaan tussen de financiers en de nieuwe raad van commissarissen plus de directie van de club.

Onder aanvoering van Dik Wessels willen de financiers af van directeur Onno Jacobs en commissarissen Jan Schutrups en Ton Heerts. Belangrijke reden daarvoor zou het gegeven zijn dat de drie akkoord zijn gegaan met het betalen van een schadevergoeding van 1,7 miljoen euro aan de andere clubs uit de eredivisie.

Ook zou een aantal ondernemers dat borg staat, woedend zijn over het feit dat de door hen afgegeven garantstelling waarschijnlijk spoedig moet worden aangesproken door de club.

Ik wil wel plezier hebben en niet nog meer ellende aan de kop, want dat heb ik al genoeg gehad.

Dik Wessels

Wessels: "Het klopt dat er een behoorlijk verschil van mening is. Maandagavond praten wij als garantstellers met elkaar en moet FC Twente ons cijfers presenteren. Daar hangt veel van af. Ik haak niet af als het om geld gaat, absoluut niet. Maar ik wil wel plezier hebben en niet nog meer ellende aan de kop, want dat heb ik al genoeg gehad."

Wessels is een van de belangrijkste geldschieters voor FC Twente. Hij staat met een aantal andere zakenlieden garant voor 12 miljoen euro. Wessels zelf verstrekte Twente een lening van 4 miljoen en staat ook nog eens voor 4 miljoen garant.

Nieuwe statuten

FC Twente reageert gelaten op de zaak. "Onze bestuurders hebben die claim van Eredivisie CV van 5 miljoen weten terug te brengen naar 1,7 miljoen, maar aan betalen was niet te ontkomen. We hebben de garantstellers nu een vorm van toezicht aangeboden en hopen er met hen uit te komen. Maar terug naar de tijd van ‘wie betaalt bepaalt’ is op basis van onze nieuwe statuten niet meer mogelijk."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl