NOS Nieuws

Twintig doden door overstromingen in West-Virginia

Doden overstromingen West-Virginia

Overstromingen hebben in de Amerikaanse staat West-Virginia aan twintig mensen het leven gekost. Door de zware regen in sommige delen van de staat zijn meer dan honderd huizen verwoest en zitten tienduizenden huizen en bedrijven zonder stroom.

Het zijn de ergste overstromingen in West-Virginia in honderd jaar. Gouverneur Tomblin heeft voor het grootste deel van zijn staat de noodtoestand uitgeroepen.

Donderdag viel op sommige plaatsen, onder meer in Jackson County, 23 centimeter regen. Daar kwam een jongen van 4 om het leven toen hij werd meegesleurd door een beekje dat normaal tot de enkels reikt. Zijn grootvader sprong hem na maar kon hem niet redden. Een ander kind van 8 overkwam hetzelfde toen hij in de snelle stroom probeerde rivierkreeften te vangen.

Zo'n 500 mensen kwamen vast te zitten in een winkelcentrum toen een brug werd verwoest. Ze werden aan de achterkant van het winkelcentrum met touwen van een steile helling af geholpen. Tientallen andere mensen in overstroomde gebieden zijn van daken gered.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl