NOS Nieuws

Geldschieters Vitesse zijn hun geld kwijt

De Vrienden van Vitesse, een groep supporters die miljoenen investeerde in Vitesse om hun club overeind te houden, is definitief zijn geld kwijt. Dat volgt uit een uitspraak van de Hoge Raad.

Drie miljonairs (Jan Snellenburg, Cor Guyt en Herman Veenendaal) staken acht miljoen euro in de Arnhemse eredivisieclub, op voorwaarde dat de provincie Gelderland ook financieel zou bijspringen. Twee gedeputeerden hadden 2,7 miljoen euro toegezegd, maar Provinciale Staten stak daar een stokje voor.

37 miljoen

Het drietal stapte naar de rechter om de provincie aan zijn belofte te houden. Ze hielden de provincie aansprakelijk voor de door hen geleden schade en kwamen met een miljoenenclaim.

De zaak sleept al sinds 2001 toen Vitesse in geldnood verkeerde. Het is de tweede keer dat de Hoge Raad met een oordeel komt.

"Schandalig"

In 2010 stelde de raad de provincie nog aansprakelijk voor de schade die de geldschieters hadden geleden. De rechtbank moest vervolgens de hoogte van de schadeclaim bepalen. Maar die oordeelde dat er geen schadevergoeding betaald hoefde te worden, omdat niet is bewezen dat De Vrienden van Vitesse schade hebben geleden.

Een van de investeerders reageert furieus: "Schandalig. Ik probeer me te beheersen", zegt hij tegen Omroep Gelderland. "Ik ben ontzettend teleurgesteld. We zijn uitgeprocedeerd."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl