Martine Zuil
NOS Voetbal

De Graafschap: geen andere keus dan stap naar rechter

"We hebben geen andere keus", zegt commercieel directeur Martine Zuil over het kort geding dat De Graafschap heeft aangespannen tegen de KNVB. Zij en de advocaat van de Doetinchemse club zijn tot die conclusie gekomen na het gesprek dat zij vanochtend hebben gehad met KNVB-directeur Bert van Oostveen en diens medewerker Mark Boetekees.

Het onderhoud heeft bij De Graafschap een bittere smaak nagelaten, laat Zuil weten. "Wij hadden gehoopt op wat begrip en dat ze zouden zeggen te willen nadenken over hoe ze De Graafschap een beter gevoel kunnen geven, maar dat deden ze niet. Dat is zeer teleurstellend."

'Kind van de rekening'

De Graafschap is van mening dat het aan de KNVB te wijten is dat de club komend seizoen niet in de eredivisie speelt. "Wij zetten grote vraagtekens bij de gevolgde procedure", zegt Zuil.

Zuil: "Er is een aantal dingen gruwelijk misgegaan en wij zijn het kind van de rekening. Want als alles conform de reglementen was gegaan, dan hadden wij die plek in de eredivisie gekregen."

Vormfout

De commercieel directeur van De Graafschap doelt op het feit dat zowel de licentiecommissie van de KNVB als de kortgedingrechter én de beroepscommissie van de KNVB van oordeel zijn dat er genoeg reden is om de proflicentie van FC Twente af te nemen. "Maar door een vormfout van de licentiecommissie is dat nu blijkbaar toch niet gebeurd."

Het feit dat De Graafschap als zeventiende eindigde in de eredivisie en in de nacompetitie verloor van Go Ahead Eagles doet daar volgens Zuil niets aan af.

"Sportief gezien zijn we weliswaar gedegradeerd, en normaal gesproken zou je dan ook niks van ons horen, maar reglementair is alles zo krom als een hoepel. En daarom stappen wij naar de rechter. Bovendien willen wij een statement maken: dit mag nooit meer gebeuren in het betaald voetbal."

KNVB betreurt rechtsgang

De KNVB betreurt de rechtsgang van de voetbalclub. Volgens de voetbalbond behoort een plek in de Eredivisie niet tot de mogelijkheden, omdat De Graafschap op sportieve gronden is gedegradeerd. 'De KNVB heeft donderdagochtend in een gesprek met De Graafschap toenadering gezocht om de afgelopen periode te bespreken en een aantal zaken te verhelderen. Met die uitleg kon de club niet leven en bewandelt nu de weg naar de rechter.'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl