Cas Peters van De Graafschap baalt na uitschakeling in de nacompetitie door de Eagles
NOS Voetbal

Kort geding De Graafschap tegen KNVB

De Graafschap wil via een kort geding op heel korte termijn een plaats in de eredivisie afdwingen. Dat maakte de club bekend na een gesprek met een delegatie van de KNVB. De Graafschap meent dat het recht heeft op een plaats in de hoogste klasse van het betaald voetbal.

De Doetinchemse club degradeerde weliswaar via de nacompetitie naar de Jupiler League, maar leek door het intrekken van de licentie van FC Twente toch in de eredivisie te blijven. De Tukkers zouden op last van de licentiecommissie worden teruggezet naar de Jupiler League wegens financieel wanbeleid. De beroepscommissie van de KNVB bepaalde echter onlangs dat FC Twente komend seizoen toch in de eredivisie mag spelen.

Teleurstellend gesprek

"Gezien het falen van met name de licentiecommissie van de KNVB, vinden wij, samen met onze juristen, dat wij recht hebben op een plek in de eredivisie", verklaarde commercieel directeur Martine Zuil van De Graafschap na het voor de club teleurstellend verlopen gesprek met de KNVB. Namens de voetbalbond waren directeur Bert van Oostveen en bestuurssecretaris Mark Boetekees aanwezig.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl