NOS Voetbal

Heracles-voorzitter Smit wil wel naar Kazachstan

Heracles-voorzitter Smit wil wel naar Kazachstan

Een kleine vijfhonderd fans zaten woensdag op de tribune in Almelo voor de eerste training van Heracles. De stemming zat er, na het uitstekende afgelopen seizoen, goed in.

Ook bij Heracles-voorzitter Jan Smit. "Het is een heerlijk gevoel dat straks de competitie begint, Europees voetbal en het bekertoernooi. Voor het eerst in 113 jaar is de club op drie fronten actief. En er zijn al bijna zevenduizend seizoenkaarten verkocht. Voor een club als Heracles is dat ongekend."

Terwijl op het veld de nieuwelingen Brandley Kuwas, Robin Pröpper, Gor Agbaljan, Sander Thomas en Daryl van Mieghem hun entree maken, kijkt Smit al vooruit naar de loting voor de Europa League over drie weken. "We mogen daar met zijn tweeën aanwezig zijn, maar - ik weet niet of het legaal is - wij gaan met zijn vieren. Dat willen we allemaal meemaken."

Heracles wacht een Europees avontuur waarin het de huid zo duur mogelijk wenst te verkopen. "We gaan ervoor knokken", stelt Smit. "We hebben een goed ingespeeld team, er is nog niemand vertrokken en we hopen ook dat niemand weggaat. Voor Illias Bel Hassani en Wout Weghorst is wel interesse, maar er zijn nog geen concrete onderhandelingen."

Als de Heracles-voorzitter zou moeten kiezen uit de mogelijke tegenstanders, lijkt Hertha BSC hem wel een mooie loting. "Maar ik ga net zo lief ver weg, naar Kazachstan, tegen een iets makkelijkere ploeg zodat we een ronde verder komen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl