De Graafschap, afgelopen seizoen
NOS Voetbal

Gefrustreerd De Graafschap plaatst statement over zaak Twente

Bij De Graafschap heerst naar eigen zeggen veel onbegrip en frustratie over het feit dat de club uit Doetinchem ongewild lijdend voorwerp is geworden in een zaak tussen FC Twente en de KNVB.

De club uit Doetinchem heeft vandaag een officieel statement op de website geplaatst, waarin de club een toelichting geeft op de eigen positie en vooral de emoties die binnen de club leven. "Ongeloof over hoe de voetbalbond, waar wij lid van zijn, dit hele proces heeft laten ontaarden in een ondoorzichtig en onnavolgbaar circus, dat zich kenmerkte door vreemde timing in communicatie, (vorm)fouten en steeds veranderende spelregels en strafmaten", valt te lezen in de verklaring.

Geloofwaardigheid

"Ja, wij eisen tekst, uitleg, openheid en toenadering van de bond. Wij zullen vervolgens zelf exact uitleggen hoe onze bond in onze ogen haar geloofwaardigheid heeft verloren, krom heeft gemaakt wat altijd recht heeft geleken, en hoe wij daar ongewild de dupe van zijn geworden."

Donderdag staat een gesprek tussen de directie van De Graafschap en KNVB-directeur Bert van Oostveen op de agenda over de uitspraak van de beroepscommissie. "En dat wordt zeker geen gezellig kopje koffie drinken", liet commercieel directeur Martine Zuil gisteren al weten.

Lees hieronder het statement van De Graafschap:

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl