Tesla-baas Elon Musk
NOS Nieuws

Tesla wil grootste Amerikaanse zonne-energiebedrijf kopen

Autofabrikant Tesla biedt bijna 3 miljard dollar (2,5 miljard euro) voor het Amerikaanse zonne-energiebedrijf SolarCity. Dat bedrijf installeert zonnepanelen bij Amerikaanse huishoudens.

Tesla is vooral bekend als fabrikant van elektrische auto's. Het bedrijf bracht eerder batterijen op de markt waarmee mensen thuis stroom kunnen opslaan.

Volgens topman Elon Musk is het een logische stap dat de fabrikant van elektrische auto's ook actief wordt in zonne-energie. "Tesla-klanten kunnen in schone auto's rijden en ze kunnen onze thuisbatterijen gebruiken om energie efficiënter te benutten. Maar ze hebben ook toegang nodig tot de meest duurzame bron van energie: de zon", schrijft het bedrijf in een verklaring.

Musk heeft eerder gezegd dat Tesla niet alleen een autofabrikant moet zijn, maar een 'producent van innovatieve energieproducten'.

Beleggers lijken op het eerste gezicht niet blij met de overname. Tesla betaalt namelijk een premie van meer dan 40 procent bovenop de huidige beurswaarde van SolarCity. In de handel na het sluiten van de beurs daalde de koers van het aandeel Tesla met bijna 13 procent.

Musk is als privépersoon al de grootste aandeelhouder van SolarCity. Om belangenverstrengeling te voorkomen zal hij niet meestemmen over het bod.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl