Laurent Blanc vertrekt net als PSG-vedette Zlatan Ibrahimovic uit Parijs

Succestrainer Blanc na drie jaar weg bij PSG

Hoewel hij afgelopen februari voor twee jaar bijtekende bij de Franse kampioen, verlaat oefenmeester Laurent Blanc Paris Saint-Germain nog aan het eind van deze week.

"Het uit elkaar gaan van Blanc en PSG gebeurt in uitstekend onderling overleg", bevestigt de zaakwaarnemer van Blanc op de Franse radio. De succestrainer won de afgelopen drie jaar bijna elke prijs die er te winnen valt in Frankrijk met de sterrenploeg: hij kon maar liefst elf titels aan zijn palmares toevoegen.

Geen Europees succes

De 50-jarige Fransman volgde in de zomer van 2013 Carlo Ancelotti op bij PSG. Blanc wist de club drie seizoenen op rij naar het Frans kampioenschap te leiden. Bovendien was PSG afgelopen seizoen voor het tweede opeenvolgende oppermachtig in Frankrijk: het won zowel de Franse Ligue 1, de Coupe de La Ligue als de Coupe de France. Toch sprak clubeigenaar Nasser Al-Khelafi van een mislukt seizoen, omdat PSG al in de kwartfinales van de Champions League strandde.

Blanc is niet de enige die vertrekt bij PSG, ook vedette Zlatan Ibrahimovic heeft zijn laatste wedstrijd voor de Parijse ploeg gespeeld. De 34-jarige Zweed weet het al wel, maar heeft nog niet bekendgemaakt voor welke club hij komend seizoen gaat voetballen.

De Spanjaard Unai Emery wordt genoemd als opvolger van Blanc. Emery won drie jaar op rij de Europa League met Sevilla en kondigde vorige week zijn vertrek aan bij de Spaanse club.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl