Christian Santos scoorde 16 keer voor NEC
NOS Voetbal

Santos maakt fout goed en is echt weg bij NEC

Christian Santos en NEC zijn het eens geworden over de ontbinding van het contract. De Venezolaanse spits, die 16 keer scoorde, betaalt de Nijmeegse club een vergoeding als hij een nieuwe club vindt. Dat meldt De Stentor.

De 28-jarige Santos dacht na afgelopen seizoen al transfervrij te zijn, maar hij en zijn zaakwaarnemer vergaten het contract op te zeggen. In het profvoetbal moet dat gebeuren voor 15 mei.

Oplossing

De fout kwam Santos duur te staan, want zijn contract werd daardoor automatisch met een jaar verlengd. NEC zou dus toch geld kunnen verdienen aan een transfer, maar de club en de speler hebben het in de vorm van een vergoeding weten op te lossen.

Voor de winterstop werd er al druk gespeculeerd over een vertrek van Santos uit Nijmegen. De Venezolaan liet bovendien openlijk weten te willen vertrekken en noemde zelfs zijn prijskaartje. Dat schoot bij de directie in het verkeerde keelgat. Trainer Ernest Faber moest tegen zijn zin in Santos op de bank houden, wat uiteindelijk voor veel onrust bij de club zorgde.

Faber gaf later toe dat hij Santos gewoon wilde opstellen. "Ik bepaal normaal gesproken de opstelling, maar soms helaas niet. Er zijn momenten dat je van beide kanten begrip moet tonen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl