NOS Voetbal

Petrovic is trots en blij om trainer van ADO te zijn

Petrovic is trots en blij om trainer van ADO te zijn

Zeljko Petrovic is trots dat hij de nieuwe trainer van ADO Den Haag is. "Het is een prachtige volksclub met een mooi stadion en mooie mensen eromheen", zei de 50-jarige Petrovic bij zijn presentatie, maandag, in Den Haag.

De nieuwe trainer kwam bijna woorden tekort om zijn trots en blijdschap te benadrukken. "Ik weet dat mensen gaan zeggen: daar heb je hem weer, de demagogische man, mooi dit en mooi dat. Maar ik zeg gewoon wat ik voel en wat ik denk."

In Den Haag volgt hij Henk Fraser op, die vorige week de overstap maakte naar Vitesse. Petrovic werd woensdag door ADO gebeld met de vraag of hij over het trainerschap wilde nadenken. "Ik heb helemaal niet gedacht en meteen teruggebeld en gezegd: ik heb heel veel zin." Met name vanwege zijn familie wilde hij graag weer in Nederland werken.

De afgelopen jaren was Petrovic in het buitenland actief, afgelopen seizoen als assistent van Dick Advocaat bij Sunderland. De geboren Montenegrijn vertrok in oktober 2015 samen met Advocaat, die nu technisch adviseur is bij ADO. ​

Speelstijl

Algemeen directeur Mattijs Manders zei te verwachten dat ADO Den Haag attractief, leuk en verrassend voetbal gaat spelen. Hij omschreef de nieuwe trainer als iemand met lef, passie en geestdrift die de ploeg op scherp kan zetten en af en toe een dolletje maakt.

Petrovic wilde nog niet ingaan op de speelstijl van 'zijn' ADO: "Ik heb een bepaald beeld hoe we moeten spelen. Maar we moeten eerst kijken naar de mogelijkheden en wat we kunnen besteden en binnenhalen. En dan gaan we wel kijken hoe we gaan spelen."

Op de vraag of hij klaar is om met de druk in Den Haag om te gaan, was Petrovic duidelijk: "Ik ben hoofdtrainer geweest bij RKC Waalwijk, Boavista en Urawa Red Diamonds, de grootste club van Azië. Ik ben assistent geweest in de grote competities van Martin Jol, Guus Hiddink, Dick Advocaat, Ruud Gullit en Avram Grant. Ik denk dat ik genoeg ervaring heb."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl