Edward Sturing
NOS Voetbal

Sturing aan de slag als assistent-trainer Vitesse

Edward Sturing is door Vitesse aangesteld als assistent van hoofdtrainer Henk Fraser. De 53-jarige Apeldoorner tekent voor drie seizoenen.

Sturing is een icoon van de club. De voormalig verdediger droeg 295 competitiewedstrijden het shirt van de Arnhemmers en was na zijn spelersloopbaan actief als jeugdtrainer, assistent-trainer, hoofdtrainer en hoofd opleiding. Afgelopen seizoen was hij prestatie- en talentencoördinator bij de Vitesse Voetbal Academie.

Hoewel Sturing als assistent aan de slag gaat, zal er niet veel veranderen. "In mijn rol blijf ik de toptalenten begeleiden om de stap naar de A-selectie succesvol te maken, al wordt mijn kerntaak het assistentschap bij het eerste elftal", zegt Sturing op de website van Vitesse.

"Ik kijk er erg naar uit om als assistent-trainer bij het eerste elftal mijn steentje te kunnen bijdragen aan de toekomst van mijn club. Na al 23 jaar werkzaam te zijn bij Vitesse heb ik weer erg veel zin in deze nieuwe uitdaging."

Ole Tobiasen

Tobiasen naar Sparta

Ook Sparta heeft een oude bekende aangesteld als assistent-trainer. Ole Tobiasen wordt de rechterhand van trainer Alex Pastoor. De Deen, die ook voor Ajax en MVV speelde, volgt Richard Stricker op. Tobiasen gaat ook als trainer van Jong Sparta, dat uitkomt in de Tweede Divisie, aan de slag.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl