Dick Advocaat en Zeljko Petrovic op de bank bij Sunderland
NOS VoetbalAangepast

Petrovic nieuwe trainer ADO met Advocaat-effect

Het Dick Advocaat-effect is direct merkbaar bij ADO Den Haag. Na de kersverse technisch adviseur komt ook Zeljko Petrovic naar de hofstad. Hij is aangesteld als de nieuwe hoofdtrainer.

Petrovic is de opvolger van de naar Vitesse vertrokken Henk Fraser. De 50-jarige Montenegrijn was de assistent van Dick Advocaat toen die trainer was van het nationale elftal van Servië en het Engelse Sunderland. En Petrovic was in de jaren 90 bij PSV speler onder Advocaat.

1997: Advocaat en Petrovic gaan uit elkaar bij PSV

Ook met een ander prominent gezicht bij ADO, rvc-lid Martin Jol, heeft Petrovic een verleden. De middenvelder brak bij RKC Waalwijk als speler door onder Jol en was later zijn assistent bij Hamburger SV. Petrovic was hoofdcoach bij Boavista, RKC Waalwijk, Urawa Reds en Al-Shaab.

"ADO Den Haag is een fantastische club die goed bij mij past", meldt Petrovic. "Het publiek verwacht strijd en passie op het veld. Iedere wedstrijd met het mes tussen de tanden. Dat zijn waarden die goed bij mij passen. Ik heb al veel zin in het seizoen en de eerste training aanstaande maandag."

Geen geld

Maurice Steijn was ook in beeld bij ADO, maar zijn contract had afgekocht moeten worden bij VVV-Venlo. Petrovic kost ADO geen geld, want hij is momenteel zonder club. Maandag is om 19.00 uur de eerste training van ADO van het nieuwe seizoen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl