Een spandoek tijdens een thuiswedstrijd in april
NOS Voetbal

Fortuna Sittard: financiële problemen opgelost

Fortuna Sittard heeft een oplossing gevonden voor de financiële problemen die de club al maanden achtervolgden. De club uit de Jupiler League schrijft op de eigen website dat er een sluitende begroting voor volgend seizoen kan worden ingeleverd bij de KNVB. De deadline daarvoor ligt vanmiddag.

De Limburgse club was dicht bij een faillissement. Begin dit jaar konden de salarissen van de spelers en staf niet betaald worden en was het volgens crisismanager Paul van der Kraan de vraag of het seizoen afgemaakt kon worden.

"Ik kan zeggen dat het een behoorlijk moeilijk proces is geweest," aldus van der Kraan. "Je kunt je voorstellen als je eerst 900.000 euro bij elkaar brengt en je moet dan weer 600.000 erbij halen dat de geldschieters niet om je staan te springen. Het was heel lastig om het laatste geld te vinden."

Aanhouden, volhouden en doorgaan

Door stug door te gaan is het Van der Kraan c.s. uiteindelijk toch gelukt om het benodigde bedrag los te peuteren. "Het is heel leuk dat ik dit nu heb kunnen afronden. Vandaag heb ik me bezig kunnen houden met dingen naar de toekomst toe. Om dingen op te kunnen bouwen. Dat is natuurlijk erg leuk."

Fortuna Sittard speelt dus ook komend seizoen betaald voetbal in de Jupiler League. Van der Kraan hoopt dat de club beseft dat het anders moet: "Ik denk dat bij Fortuna Sittard iedereen ervan doordrongen is dat het nu echt serieus aangepakt moet worden zodat dit niet meer voorkomt."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl