De gigantische trap werd naast het Centraal Station in Rotterdam gebouwd
NOS Nieuws

Treden grote trap Rotterdam als bankjes verkocht

De grote trap in Rotterdam die de afgelopen weken te zien was naast het Centraal Station, zal niet snel worden vergeten. De steigerbouwer gaat De Trap ombouwen tot banken, die 'Trapbankies' worden genoemd.

Omdat steigerbouwer Dutch Steigers een tweede leven gunt aan de houten treden, is er besloten om elke twee treden om te bouwen tot een 'Trapbankie'. Er worden ongeveer 400 bankjes gemaakt. "Er gaat weliswaar een laagje blanke lak overheen, maar je ziet de loopsporen nog op het hout staan. Een mooie herinnering aan De Trap, denken wij", aldus projectleider Leon Mulder tegen het AD.

De bankjes gaan 99 euro kosten. De bedoeling is dat een deel van de opbrengst aan een goed doel wordt geschonken. "De eerste bestellingen zijn al binnen, dus ik reken op veel animo", zegt Mulder.

'Rotterdam viert de stad'

De Trap werd gebouwd voor de culturele manifestatie Rotterdam viert de stad!. De constructie leidde naar het dak van het Groot Handelsgebouw. Bezoekers konden eigenlijk de trap tot en met afgelopen zondag op, maar de periode is verlengd tot volgende week zondag. De dag erna wordt hij afgebroken.

Helaas, deze YouTube video is niet meer beschikbaar

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl