De stille protestactie rond het stadion van FC Groningen
In samenwerking met
RTV Noord
NOS Nieuws

Protest tegen naamsverandering stadion FC Groningen

Rond stadion de Euroborg in Groningen zijn vannacht jutezakken geplaatst met daarop eurotekens. Het is waarschijnlijk een protest tegen de naamsverandering van het stadion in Noordlease Stadion.

De zakken hangen tegen hekken en verkeersborden in de buurt van het stadion, schrijft RTV Noord. Ook hangt op sommige plekken het gezicht van algemeen directeur Hans Nijland van FC Groningen, met eurotekens in zijn ogen. Gisteren hingen er rond de Euroborg al spandoeken met daarop teksten als 'Te koop: volksclub.' Die zijn inmiddels verdwenen.

Het blijft een raadsel wie achter de spandoeken en geldzakken bij de Euroborg zit. "Die zijn niet van ons. Zeker weten", zegt Niels Hilboesen, voorzitter van het Supporterscollectief FC Groningen. Zijn collectief stuurde gisteren een open brief aan FC Groningen. Hilboesen hoopt op korte termijn een gesprek te hebben met Hans Nijland, algemeen directeur van FC Groningen.

Nijland heeft ook gereageerd op de protesten van supporters en zegt dat hij ze begrijpt. Wel legt Nijland uit dat FC Groningen al vanaf 2005 de mogelijkheid had om de naam van het stadion te veranderen. "De afgelopen jaren was er geen reële kandidaat. Nu is die er wel en dus verhuren we de naam van het stadion", zegt Nijland.

Sponsor
Vrijdag werd bekendgemaakt dat de Euroborg vanaf 1 juli Noordlease Stadion gaat heten, naar een van de sponsoren. Het supporterscollectief strijdt tegen "verdergaande vercommercialisering van de voetbalwereld".

Advertentie via Ster.nl