Hulk Hogan krijgt nog 140 miljoen dollar van Gawker
NOS Nieuws

Hulk Hogan sloopt Gawker

De roddelsite die worstelaar Hulk Hogan maar liefst 140 miljoen dollar schadevergoeding moet betalen, is failliet. Mediabedrijf Gawker kan de torenhoge vergoeding niet opbrengen en gaat op zoek naar een koper.

Gawker werd drie maanden geleden veroordeeld tot de schadevergoeding, nadat de site een seksfilmpje van Hogan had gepubliceerd. Daarin is te zien hoe de besnorde worstelaar seks heeft met de vrouw van zijn toenmalige beste vriend. Een jury kende Hogan 115 miljoen dollar toe voor emotionele en economische schade. Daar kwam 25 miljoen aan smartengeld bovenop.

Of Hogan nog iets ziet van dat geld, is de vraag. Hij is nu de grootste schuldeiser van Gawker. Zijn zaak werd financieel gesteund door Peter Thiel, een Amerikaanse miljardair die nog een appeltje had te schillen met Gawker omdat sommige publicaties hem niet zinden.

Door op tijd rechtsbescherming aan te vragen en een koper te zoeken, kan roddelsite gawker.com gewoon in de lucht blijven, schrijft de redactie. Het bedrijf wil de gigantische schadevergoeding overigens nog aanvechten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl