Max Verstappen wacht tijdens de training van de GP van Canada in zijn Red Bull
NOS Sport

Verstappen op dreef tijdens eerste trainingsdag Canada

De eerste trainingsdag voor de Grand Prix van Canada is voor Max Verstappen voorspoedig verlopen. Op het circuit Gilles Villeneuve zette de jonge Nederlander uit het Red Bull-team in beide sessies de vierde tijd neer. In beide trainingen was wereldkampioen Lewis Hamilton (Mercedes) de snelste.

Verstappen heeft in Montreal de beschikking over een nieuwe Renault-motor. Daarmee bleek hij beide keren sneller te zijn dan teamgenoot Daniel Ricciardo, die de nieuwe motor al in de GP van Monaco tot zijn beschikking had.

Verschil tussen Red Bull-rijders miniem

Het verschil in de tweede training tussen de twee Red Bull-coureurs was echter miniem: 1.15.156 om 1.15,168. In de ochtenduren was dat beduidend meer. Verstappen was in de tweede sessie iets sneller dan in de eerste. Het gat met Hamilton (1.14,212) bedroeg bijna een seconde.

Achter Hamilton zette Sebastian Vettel in de tweede training de tweede tijd neer. Hij gaf 0,257 seconde toe op de Brit, maar hield wel Nico Rosberg achter zich. De leider in de strijd om het wereldkampioenschap was ruim een halve seconde trager dan Hamilton.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl