NOS Nieuws

Mokerslag voor FC Twente, maar topdag voor De Graafschap

Uitspraak rechter kwam aan als een mokerslag

"Twente was voor mij nummer 1 in mijn leven dus dit is voor mij echt een ontzettende teleurstelling en een enorme dreun", zegt een supporter van FC Twente voor het stadion in Enschede.

De supporters zijn in mineur. De rechter besliste vandaag dat de KNVB de eredivisie-licentie van de club mocht intrekken. De fanshop heeft zijn deuren gesloten en de supporters noemen de uitspraak van de rechter onbegrijpelijk, een mokerslag en onrechtvaardig.

Eén been

Even verderop in Doetinchem is de stemming heel anders. Daar is vreugde, want als de Twentse voetbalclub degradeert, is dat gunstig voor De Graafschap.

De club houdt nog een slag om de arm, maar de supporters maken zich al op voor een nieuw seizoen op het hoogste niveau. "We staan al met één been in de eredivisie, zegt een supporter die snel nog even een kaartje gaat kopen tegen Jupiler League-tarief.

Dat laatste baart directeur Martine Zuil zorgen, want de club mag nog steeds geen eredivisieprijzen vragen voor de wedstrijdkaartjes en seizoenskaarten. "De buit is nog steeds niet binnen", verzucht ze. Maar voor de fans is het vandaag een topdag.

'We staan al met één been in de Eredivisie'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl