Kiki Bertens mag eindelijk tegen Madison Keys aantreden
NOS Sport

Halen weergoden fysiek herstelde Bertens uit de flow?

Het was de voorbije dagen door de regenval in Parijs flink afzien voor zowel de toeschouwers als de tennissers op Roland Garros. Kiki Bertens zat maandag en dinsdag de gehele dag in de wachtkamer, maar kon onverrichter zake weer naar haar hotel. Vandaag om 11.00 uur moet het dan eindelijk gaan gebeuren.

Zaterdagavond, alweer vier dagen geleden, overleefde Bertens een slijtageslag in de derde ronde. De tranen van geluk vloeiden rijkelijk na het bereiken van de vierde ronde. Het was echter de vraag hoe zij de zware driesetter - met 10-8 in de derde set versloeg ze Darja Kasatkina - zou verteren.

De weergoden schoten haar te hulp en maandag en dinsdag kreeg het lichaam van Bertens, die zondag in het dubbelspel ook nog de zusters Williams versloeg, de tijd te herstellen. Kan zij woensdag tegen de Amerikaanse Madison Keys, de nummer 17 van de wereld, weer vol gas geven?

"Ik voel me weer goed. Ik heb heel veel gespeeld, een beetje rust kon geen kwaad", zei Bertens. "Maar het zijn lange dagen zo, met al dat wachten. Hoe ik die invul? Een beetje spelletjes spelen, in de kleedkamer uitrusten en slapen tussendoor", aldus de pupil van Raemon Sluiter.

Ondanks het slechte weer slaagden Bertens en Sluiter er dinsdagochtend in een geschikt moment te vinden om even in de buitenlucht te trainen. "We hebben een half uurtje gespeeld in een park in het bos en hebben wat geslagen. Meer hoeft ze niet te doen met de hoeveelheid tennis die ze gespeeld heeft de afgelopen weken", aldus Sluiter.

In zestien dagen wist Bertens, die anderhalve week geleden het WTA-toernooi van Nürnberg in zowel het enkelspel als het dubbelspel op haar naam schreef, een gelijk aantal overwinningen te boeken.

De zegereeks van Kiki Bertens

Toernooi Tegenstander(s) Uitslag
1. Nürnberg, eerste ronde kwalificatie enkelspel Conny Perrin 6-1, 6-0
2. Nürnberg, tweede ronde kwalificatie enkelspel Cristina Dinu 6-1, 6-3
3. Nürnberg, eerste ronde enkelspel Tatjana Maria 6-1, 7-6
4. Nürnberg, tweede ronde enkelspel Roberta Vinci 6-4, 7-6
5. Nürnberg, eerste ronde dubbelspel Jessica Moore/Varatchaya Wongteanchai 6-0, 6-0
6. Nürnberg, kwartfinale enkelspel Irina Falconi 6-1, 0-1 opgave
7. Nürnberg, kwartfinale dubbelspel Carolin Daniels/Lidziya Marozava 6-3, 4-6, 10-3
8. Nürnberg, halve finale enkelspel Julia Görges 3-6, 6-4, 7-6
- Nürnberg, halve finale dubbelspel Annika Beck/Anna-Lena Friedsam Walk-over
9. Nürnberg, finale enkelspel Mariana Duque-Marino 6-2, 6-2
10. Nürnberg, finale dubbelspel Shuko Aoyama/Renata Voracova 6-3, 6-4
11. Roland Garros, eerste ronde enkelspel Angelique Kerber 6-2, 3-6, 6-3
12. Roland Garros, tweede ronde enkelspel Camila Giorgi 6-4, 6-1
13. Roland Garros, eerste ronde dubbelspel Bethanie Mattek-Sands/Lucie Safarova 6-4, 6-3
14. Roland Garros, tweede ronde dubbelspel María Irigoyen/Paula Kania 6-4, 3-6, 6-2
15. Roland Garros, derde ronde enkelspel Daria Kasatkina 6-2, 3-6, 10-8
16. Roland Garros, derde ronde dubbelspel Serena Williams/Venus Williams 6-3, 6-3

Tegen de zin in van veel spelers en speelsters werd er dinsdag langer dan een half uur gespeeld op de wedstrijdbanen. "Als ik mocht kiezen tussen Kiki een gladde, vieze baan op laten gaan of een hele dag wachten, dan had ik toch voor het laatste gekozen", aldus Sluiter.

"Qua lichaam is het goed even twee dagen rust te hebben gehad. We zullen zien of die twee dagen een zegen waren of dat het haar ritme heeft verstoord."

Voor woensdag wordt er beter weer voorspeld dan eerder deze week. Sluiter: "Ik heb de weersvoorspellingen gezien. Het is niet dat we de zonnebrand en de badlakens mee moeten nemen, maar als het goed is gaat er wel genoeg getennist worden."

Gerrit Hiemstra voorspelt het weer op Roland Garros

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl