In samenwerking met
L1mburg
NOS Nieuws

Ook Brabant maakt kennis met frikandellenvlaai

  • Facebook/Bakkerij Engels
    Zo ziet de vlaai er van binnen uit.
  • Facebook/Bakkerij Engels
    De afgewerkte vlaai.

Een bijzondere versie van de Limburgse vlaai is ook buiten de provincie opgepikt. Een Brabantse bakker begint morgen met het maken van frikandellenvlaaien.

Zowel in de vestiging in Someren, als in Asten kwamen direct na de aankondiging op Facebook bestellingen binnen. Naar eigen zeggen zouden er al 70 vlaaien zijn aangevraagd. Morgen worden de eerste proefvlaaien gebakken. Vrijdag liggen ze in de vitrine.

Limburgse grap

De oorsprong van de frikandellenvlaai ligt in Limburg. Het was een idee van Bakkerij Engels in Grubbenvorst. Hij maakte de vlaai voor een vriend, maar al vrij snel ontstond er een heuse run op de vlaai.

Voor de Brabantse bakkerij Van de Mortel is het niet de eerste keer dat hij het nieuws haalt met een bankethype. Eerder verwierf hij landelijke bekendheid met de Tom 'Dumoulin' Pouce. Dit naar aanleiding van het succes van de wielrenner in de Giro d'Italia.

Advertentie via Ster.nl