NOS Nieuws

Verzorger baby Harambe emotioneel na doodschieten gorilla

'Ik voedde gorilla Harambe vanaf zijn geboorte op'

Het was voor Jerry Stones hartverscheurend om te horen dat gorilla Harambe is gedood. Stones verzorgde de familie van de mensaap lange tijd, Harambe zelfs vanaf diens geboorte.

Afgelopen week werd de gorilla doodgeschoten nadat een jongetje van 4 in het verblijf van de aap was gevallen. De gorilla sleepte het jongetje door het hok. "Ik doe dit werk al zo'n vijftig jaar. En ik heb ook gewerkt met de familie van deze gorilla", zegt Stones met een brok in zijn keel.

Moet ik ermee vechten? Moet ik ervan houden of ervan wegrennen? Wat moet ik doen?

Jerry Stones, gorilla-verzorger

Stones zegt ook dat het incident verschrikkelijk zal zijn geweest voor de vader en moeder van het jongetje. "Ze moeten zich doodgeschrokken zijn. Ook het publiek was er kapot van, want ze wisten niet wat voor gorilla het was. Dit beest had dat kind."

De verzorger blijft nu met de vraag zitten wat gorilla Harambe moet hebben gedacht toen het jongetje ineens in zijn verblijf belandde. "Hij zat in een situatie met een vreemd ding en wist niet wat hij ermee moest. Moet ik ermee vechten? Moet ik ervan houden, of ervan wegrennen? Wat moet ik doen?"

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl