Nick Bonino (nummer 13) maakt de winnende voor Pittsburgh Penguins.

Penguins delen eerste tik uit in Stanley Cup

De ijshockeyers van Pittsburgh Penguins hebben de eerste klap uitgedeeld in de strijd om de Stanley Cup. Het openingsduel in de best-of-seven-serie tegen San Jose Sharks werd met 3-2 gewonnen.

De thuisploeg begon sterk en nam door treffers van doelpunten van de 'rookies' Bryan Rust en Conor Sheary in de eerste periode met 2-0 de leiding. De Sharks lieten het er echter niet bij zitten en kwamen in die tweede periode dankzij Tomás Hertl en Patrick Marleau alweer langszij.

Het had er alle schijn van dat er een verlenging zat aan te komen, totdat Nick Bonino tweeënhalve minuut voor tijd de puck over Sharks-goalie Martin Jones wist te wippen: 3-2. Woensdag is de tweede wedstrijd, opnieuw in het Consol Energy Center in Pittsburgh.