Kiki Bertens speelt vandaag in de vierde ronde van Roland Garros
NOS Sport

De sport van dinsdag bij de NOS

Maandag werkte het weer zwaar tegen in Parijs. De aanhoudende regen verhinderde dat er zelfs maar één tennisbal over het net vloog bij het grandslamtoernooi op Roland Garros. Dat was sinds 2000 niet meer gebeurd in de Franse hoofdstad. Vandaag wordt een poging gedaan om de schade in te halen.

Kiki Bertens was gisteren een van de 'slachtoffers'. Haar partij tegen de als vijftiende geplaatste Madison Keys uit de Verenigde Staten moest geschrapt worden. Vandaag hoopt ze alsnog op de baan te komen voor het duel in de vierde ronde van het vrouwenenkel.

Madison Keys

De eerste wedstrijden bij het Franse graveltoernooi beginnen andermaal om 11.00 uur. De NOS is er live bij op zowel NPO 1 als NOS.nl. Bertens komt pas later op de dag in actie op court 1, waar eerst nog een afgebroken vrouwenpartij en een mannenpartij gespeeld worden. Mits het weer het toelaat uiteraard...

Oranje

Verder zal in de reguliere uitzendingen aandacht zijn voor het Nederlands elftal dat zich midden in een oefenperiode bevindt. Woensdag is EK-ganger Polen de tegenstander van Oranje, dat een trainingskamp heeft belegd in Portugal. Bondscoach Danny Blind kijkt vast vooruit op het oefenduel in Gdansk.

Maret Balkestein-Grothues tijdens het OKT in Japan

In Langs de Lijn En Omstreken (vanaf 20.30 uur op NPO Radio 1) komt journalist Edwin Winkels tussen 21.00 en 22.00 uur vertellen over zijn boek Johan Cruijff in Barcelona, de mythe van de verlosser. Het uur daarop zijn de net gestopte tophockeyer Marcel Balkestein en volleybalinternational Maret Grothues te gast. Ze gaan sinds juli 2014 als getrouwd stel door het leven.

Uitzendingen dinsdag 31 mei

Tijd Programma Waar?
11.00 uur Roland Garros NPO 1 en NOS.nl
13.10 uur Lunchjournaal NPO 2
18.45 uur Sportjournaal NPO 1 en NOS.nl
20.30 uur Langs de Lijn En Omstreken NPO Radio 1
22.40 uur Nieuwsuur NPO 2

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl